Algemeen

Is er een algemene uitleg van de werking van het portaal?
Ja, deze kan je terugvinden via deze URL: https://zitsta.manual.to/imec_portaal_nl 

Welke stoel kies ik best?
Via onze keuzehulp kan je ontdekken welke stoel het best bij jou past:  https://zitsta.manual.to/your-ideal-chair

Kan ik online bestellen en betalen? 
Online hebben we een zeer uitgebreide catalogus. Hier kan je zelf jouw artikelen naar eigen smaak configureren. Daarna kan je ze veilig en snel bestellen en veilig betalen.

Hebben jullie Belgische producten? Waar vind ik die? 
Natuurlijk vertegenwoordigt Buro International enkele Belgische toppers zoals Vincent SheppardABV en Extremis. Al onze merken vind je op deze pagina

Kan ik een zitsta tafel testen? waar? 
Zitsta tafels testen kan je in één van onze showrooms (Tielt, Sint-Niklaas, Maldegem) of in de testcentra.

Kan ik een bureaustoel testen? waar? 
Bureaustoelen kunnen, net zoals onze andere producten, worden getest in één van onze showrooms  (Tielt, Sint-Niklaas, Maldegem).

Is een wit blad vuilafstotend? Reflecterend? 
Al onze tafelbladen zijn makkelijk afwasbaar, Indien het blad niet meteen gereinigd wordt kunnen er uiteraard bij bepaalde producten plekken ontstaan. Wit is altijd reflecterend, vandaar dat een goeie spaceplanning belangrijk is.

Wanneer kiezen voor een wit blad of een zwart blad? 
Een zwart blad is een stuk meer belastend voor de ogen. Om die reden wordt, bij een werkdag van 8 uur, een witte bureautafel het sterkste aangeraden. Bovendien is dit het meest neutraal.

Wanneer kiezen voor een fineer blad of een melamine blad? Wat is het verschil? 
Het verschil met fineer ten opzichte met melamine is dat fineer een echt laagje hout is ten opzichte van een decor bij melamine.

Wat is een fenix blad? 
Fenix is een merknaam voor een nano laminaat, deze heeft een “soft touch” en ze is ook fingerproof, waarbij er geen vingerafdrukken nagelaten worden. Uitermate interessant bij zwarte bladen.

Wat is het verschil tussen stratifié, melamine en HPL ?  
Bij laminaat worden er meerdere laagjes papier of kunststof gebruikt tussen het decor en de drager. Bij Melamine na het decor meteen de drager, hierdoor is laminaat bij intensief gebruik duurzamer dan melamine.

Waarom heb je advies nodig bij een inrichting? Is het advies betalend? 
Budgettering, akoestiek, licht, stijladvies. Dit zijn maar enkele aspecten waar onze experts jou bij kunnen helpen en we helpen graag! Neem hier contact met ons op. 

Wanneer krijg ik een uitgewerkte 3D tekening (render)? Is dit betalend? 
Soms is de offerte na overleg, al dan niet aan de hand van een 2D tekening, nog niet duidelijk zijn. In dat geval kan een 3D tekening helpen om alles goed voor te bereiden. Net als iedereen werkt niemand gratis, een volledig uitgewerkte 3D tekening is dus inderdaad betalend, al wordt deze in mindering gebracht in het geval dat het project door Buro International mag geleverd worden. Uitzonderingen zijn uiteraard steeds bespreekbaar.

Wat is de normale/gemiddelde levertermijn van goederen? 
Afhankelijk van product tot product. We hebben verscheidene zaken op stok staan, andere zijn op bestelling. Dit kan soms gaan tot 6-8 weken vanaf bestelling.

Voorzien jullie levering en montage? Brengt dit extra kosten met zich mee?
De levering en de montage worden ook voorzien door Buro International of door een externe partner. Afhankelijk van de schaalgrootte van het project zal hier een kost voor worden aangerekend. Gelieve hiervoor met ons contact op te nemen.

Kan ik ook zelf ophalen? 
Ophalen is steeds mogelijk in ons magazijn te Tielt. Gelieve ook hiervoor met ons contact op te nemen.

Geven jullie kleuradvies? 
Kleuradvies kan soms de afwerking zijn die jouw kantoor nodig had, we helpen graag en doen wat we kunnen.

Geven jullie interieuradvies?
Bij Buro International zijn er architecten, interieurarchitecten en interieurvormgevers in dienst. Voor elk aspect hebben we wel de juiste expert.

Welke trends zijn er de laatste jaren op gebied van kantoren?
Naarmate de jaren verstrijken wordt er meer en meer aandacht gespendeerd aan de inrichting van werkomgevingen. Een verhoging van productiviteit, sfeer op de werkvloer maar ook de war for talent liggen hier aan de oorzaak. De gedachte van een puur open office wordt afgebouwd naar een hybride office. Waarbij men voor elke taak een correcte plek heeft op kantoor. Flexibiliteit en variëteit zijn daarin zeer belangrijk. Maar ook akoestiek, het verwerken van natuurlijke elementen en veel aandacht voor ergonomie zorgen er voor dat je de perfecte werkomgeving hebt.

Moet ik voor tapijt kiezen of niet in een kantoor? Welke vloerbekleding is het meest geschikt? 
Er is geen perfecte vloerbekleding. Tapijt wordt de dag van vandaag vaker geplaatst omwille van de akoestische eigenschappen die het biedt. Afwisseling van tapijt en parket kan er voor zorgen dat je kantoor er eentje wordt voor in de boekjes.

Welke afmetingen moet een individuele werkplek zijn en welke minimum afstand tussen werkposten? 
Dit is afhankelijk van de taak aan de werkplek al zijn er wel richtlijnen van de Vlaamse overheid. Deze kan je hier bekijken.

Kies ik beter voor een merk of niet? Vanwaar komt het verschil in prijs tussen huismerk en merk? 
Bij Buro International wordt er gekozen voor kwaliteit. Of er nu voor een Zwitsers designmerk wordt gekozen of een Belgisch huismerk, een designobject heeft vaak een goed onderbouwd achterliggend verhaal. Er wordt hierbij zeer veel aandacht gespendeerd aan proporties en materialen. Een top product van een designmerk zal ook veel minder zakken in waarde, wat het interessant maakt als investering.

Welke zijn jullie huismerken in kantoorstoelen? 
De merken waar we het vaakst mee werken voor kantoorstoelen zijn Interstuhl, Konig & Neurath, Vitra en Sedus.

Kan ik ook meubelen leasen in plaats van kopen bij jullie? 
Dit is zeker mogelijk, neem hiervoor graag met ons contact op.

Kan ik een bureaustoel op proef krijgen?
Dit is zeker mogelijk, neem hiervoor graag met ons contact op.

Kan ik een zitsta tafel op proef krijgen? 
Dit is zeker mogelijk, neem hiervoor graag met ons contact op.

Hoe ziet een ideale thuiswerkplek eruit? 
Allereerst beginnen bij de basis. Een in te stellen bureaustoel en een ZitSta tafel zorgen er voor dat de hele familie aan een thuisbureau kan werken. Daarnaast kan er nog geïnvesteerd worden in monitorarmenopbergmogelijkhedendecoratie en dergelijke. Indien je hier verder advies over wil, aarzel niet om ons te contacteren.

Doen jullie ook maatwerk? 
Wij doen zeker en vast  ook maatwerk en kunnen jullie adviseren om ook een maatwerkproject tot een goed einde te brengen.

Ergonomie

Helpt een bureaustoel om rugklachten te voorkomen? 
Een goed instelbare bureaustoel helpt om klachten te voorkomen, echter moet de hele werkplek (bureauhoogte, scherm, toetsenbord , ...) correct ingesteld worden.

Wat kan ik doen om rugklachten te verminderen? 
Lang stilzitten is absoluut te vermijden, idealiter wissel je de zittende positie af met een staande werkhouding aan een ZitSta bureau. Minimaal uw stoel in een dynamische stand (rug los) zetten zodat je (onbewust) minimale beweging uitvoert. Zeker elk uur een paar minuten opstaan en bewegen.

Welke bureaustoel past bij mij? 
Al onze bureaustoelen voldoen aan de EN1335 norm en zijn dus geschikt voor gebruikers van ca. 1m55 tot 1m95. Tevens hebben we oplossingen voor kleinere of grotere gebruikers. Heb je last van lage rugpijn, kies dan zeker voor een goede (hoogte & diepte) verstelbare lendensteun. Heb je last van nek- & schouderklachten, investeer dan ook in een goede armlegger die minimaal over een 3D instelling beschikt.

Is er een verschil tussen een stoel voor de thuiswerkplek en de kantoorwerkplek? 
In principe niet, voor beide plaatsen moet een ergonomische stoel over de nodige instelmogelijkheden (zithoogte, zitdiepte, lendensteun & armleggers) beschikken, zeker indien je volledige dagen thuis werkt. Indien je max. 2 à 3 u per dag thuis werkt kan je opteren voor een model met minder instelmogelijkheden, zorg echter wel voor een hoogte verstelbaar exemplaar dat je toelaat te bewegen.

Wat is een goede kantoorstoel of thuiswerkstoel? 
Een goede kantoorstoel is een stoel die volledig op uw anatomie ingesteld kan worden en je volgt en ondersteunt in jouw bewegingen. Daarbij beschikt deze stoel over de juiste instelmogelijkheden.

Bestaat een goede kinderbureaustoel? Vanaf welke leeftijd kijk ik voor een volwaardige bureaustoel voor een kind?
 
Voor kinderen hangt alles af van de lichaamsbouw, gemiddeld kan het vanaf 12 jaar. Zorg er wel voor dat de techniek voldoend licht ingesteld kan worden zodat het kind kan bewegen in de stoel. Indien je voor stoel met zitdiepte verstelling kiest groeit de stoel mee met het kind. Een goed alternatief is de Up Junior van Interstuhl, een intelligente, multifunctionele kruk die de eigenaar volgt en ook in hoogte verstelbaar is. 

Waar komt het prijsverschil vandaan tussen een goedkopere en een duurdere bureaustoel? 
Het prijsverschil zit hem in verschillende zaken, maar voornamelijk in de gebruikte materialen, de kwaliteit van de techniek, de instelmogelijkheden, de duurzaamheid ... Op lange termijn zal een stoel van een A-merk steeds goedkoper uitkomen, deze stoelen worden namelijk speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik.

Is de duurste bureaustoel noodzakelijk de beste? Is de goedkoopste stoel noodzakelijk de slechtste? 
Niet altijd, een goede ergonomische bureaustoel is niet altijd de duurste. Vaak wordt de naam of het design betaald. Voor een goede ergonomische stoel moet je al snel € 350 rekenen, het midden segment zit tussen de € 500 en € 750, het topsegment tussen de € 750 en € 1500, leder is vaak een stuk duurder.

Wat is de doorsnee garantietermijn van een bureaustoel? 
Dit is afhankelijk van fabrikant tot fabrikant, A-merken geven meestal tussen de 5 en 10 jaar garantie.

Is er een garantie op de stof van de stoel? 
Jazeker, bij correct gebruik moet een stof even lang meegaan als de stoel, dit heeft te maken met de slijtvastheid. De meeste A-merk stoelen werken met een slijtvastheid van 100.000 toeren Martindale. Voor een kantoorstoel wordt minimaal 50.000 toeren Martindale aangeraden. De garantie op de stof is vaak wel beperkt tot 3 jaar.

Wat is de gemiddelde levensduur van een bureaustoel? 
Dit hangt af van hoe intensief de stoel gebruikt wordt. Bij een gebruik van 8u per dag en 5 dagen in de week moet een goede bureaustoel minimaal 10 jaar meegaan.

Is er een onderhoudsprogramma mogelijk op de stoel? Wat houdt dit in? 
Jazeker, een zijn verschillende programma's beschikbaar. Enerzijds kan het een technisch onderhoudscontract zijn waar de stoelen om de 3 jaar worden nagekeken voor een vooraf overeengekomen prijs. Door de stoelen op regelmatige tijdstippen na te kijken en waar nodig de gaslift in te vetten wordt de levensduur verlengd. Anderzijds kunnen stoelen ook gereinigd worden. We zitten dag in dag uit op onze stoelen. Daarom raden we aan om deze om de 5 jaar een diepe en antibacteriële reiniging te geven zodat deze er weer als nieuw uitziet. Neem hiervoor contact op met ons. 

Wanneer kiezen voor een bureaustoel in leder? 
Dit is een persoonlijke keuze. Leder is wel makkelijker te reinigen dan stof.

Wanneer is een stoel 100% ergonomisch? 
Een stoel is 100% ergonomisch wanneer deze ingesteld kan worden op jouw anatomie, je de nodige ondersteuning geeft en je dynamisch laat zitten. Een goede techniek zal je makkelijk laten bewegen. Klik hier voor ons aanbod ergonomische bureaustoelen.

Wat zijn de minimum vereisten van een goede stoel? 
Een goede stoel moet beschikken over een makkelijk in te stellen techniek, een goede natuurlijk bewegende techniek, zithoogte verstelling, zitdiepte verstelling, verstelbare lendensteun en goed instelbare armleggers.

Kies ik best voor een bureaustoel met of zonder wielen? 
Je kiest best een bureaustoel met wielen, zo ben je beweeglijker en kan je makkelijk de juiste zitpositie innemen. Opgelet, kiest steeds voor een 5-teens voetkruis icm wielen

Zijn er speciale wielen voor tapijt/parket/ondergrond? 
Ja harde wielen voor tapijt (zachte ondergrond) en zachte wielen voor een harde ondergrond (parket, tegels, beton, ...). Zachte wielen kunnen ook perfect gebruikt worden op laagpolig tapijt.

Kies ik best voor een bureaustoel met of zonder armleuningen? 
Vanuit ergonomisch standpunt gezien zijn armleggers zeker aan te raden, bij correct gebruik nemen ze de spanning in de nek- & schouderspieren voor een groot deel weg.

Kan een bureaustoel geherstoffeerd worden? 
Ja, een bureaustoel kan geherstoffeerd worden, maar dit is meestal niet economisch rendabel.

Kunnen de onderdelen van een bureaustoel apart vervangen worden? 
Ja dat kan, sommige onderdelen kan je zelf vervangen, ander zijn complexer en moeten door een vakman vervangen worden. We proberen zo duurzaam mogelijk te produceren en afzonderlijk vervangbare onderdelen maken hier deel van uit.

Akoestiek

Doen jullie akoestische metingen? Wat houdt dit in? Wat kost dat? Wie doet dit? 
Meten is weten, en dat geldt zeker voor akoestiek. Enkel op die manier kan de juiste hoeveelheid (niet te weinig, maar ook niet te veel) en het juiste type akoestisch materiaal bepaald worden. De meest courante meting is een nagalm meting, maar er kunnen ook andere types metingen uitgevoerd worden (bijvoorbeeld voor bepaling van de isolatiewaarden van wanden, spraakverstaanbaarheid,...). De kostprijs is afhankelijk van de grootte van het project: hier wordt steevast op voorhand een vrijblijvende offerte voor gemaakt. De metingen en de opmaak van het akoestisch rapport gebeuren door een consultant die hiervoor de nodige opleidingen heeft gevolgd, steeds met professioneel materiaal.

Kan elk akoestisch probleem opgelost worden? 
In principe kan elk probleem opgelost worden, maar wonderen bestaan ook in de akoestiek niet. De tools om een akoestisch probleem op te lossen zijn velerlei: van het aanbrengen van akoestisch materiaal tot het aanpassen van de space planning.

Op welk moment in een (ver)bouwproces moet ik aan akoestiek denken? Wat als ik dit vergeten ben? 
In het beste geval wordt reeds in de beginfase van het (ver)bouwproces rekening gehouden met de akoestiek. Zo kan in de planfase een theoretische akoestische studie uitgevoerd worden, zodat de juiste materialen geadviseerd kunnen worden. In de ruwbouwfase kunnen reeds fysieke akoestische metingen gebeuren aan de hand van welke exact de juiste materialen kunnen bepaald worden. En wanneer dit over het hoofd gezien werd, kan achteraf nog een akoestische oplossing gevonden worden in harmonie met het interieur.

Kan je enkel de studie van het akoestisch probleem bestellen zonder de oplossing aan te kopen?
Dit is zeker mogelijk. Wanneer je bij ons een akoestische studie bestelt, krijg je een volledig akoestisch rapport met uitwerking van een advies in cijfers en letters en uitgewerkt op plan. Je bent dan vrij op het voorstel in te gaan, of niet. Indien je het akoestisch materiaal bij ons aankoopt, wordt de kost van de studie (deels) in mindering gebracht.

ZitSta

Hoe lang mag je neerzitten?
Je vermijdt het best om urenlang stil te zitten. Om gezond te blijven is het daarom belangrijk dat je bij voorkeur minstens om het halfuur de benen eens strekt. Haal een glas water, wandel eens door de gang van het kantoor… zorg er dus voor dat je regelmatig beweegt.

Wat is de optimale zit/sta hoogte van mijn werkplek? 
Zittend werk je het best tussen 62 - 86 cm hoogte en staand werken tussen 86 - 130cm hoogte. Een goede stahoogte is waarbij de armen in 90 graden op het tafelblad kunnen rusten. In praktijk zal je zien dat dit veelal gelijk is aan de navelhoogte.

Waarop moet ik letten bij aanschaf zitsta werkplek? 
Wanneer je een ZitSta bureau wil aankopen houd je best rekening met de volgende factoren: stabiliteit en aanpasbaarheid. Een volledig stappenplan vind je hier.  

Welke soorten displays zijn er bij ZitSta?
Aan een ZitSta bureau kan u zitten, staan en alles wat er tussenin zit. De intelligentie van een in hoogte verstelbare bureau zit hem in het display met geheugenfunctie. Meer info hierover vind je hier.